fredag 19. september 2014

ikke ryddig nok?!

I helga skjedde det.


Jeg skulle riste skiver eller noe i den duren, jeg husker ikke lenger. Jadda. Jeg tuslet rundt barbeint på smuler og hybelkaniner. Passe ryddig, ikke mer. Men så, ut av det blå, mens jeg drar kjøkkenmaskina mot meg.... en kniv er i foten min. jupp. jeg ser den faller sidelengs ut av foten og ned på gulvet. En sånn ganske tung, men liten, grønnsakskniv fra IKEA. To 6-åringer sitter bak meg og tegner. Gubben dro for 2 minutter siden og jeg skulle bare spise og lufte hunden. umm


jeg halter inn på badet og halveis dit begynner det å blø friskt. Jeg ringen gubben "hei, jeg har fått en kniv i foten. den du bruker til agurk og sånn. Stikket er ca en halv cm tor jeg. Kan du ringe noen og komme hjem?"

så tørker jeg med dopapir, tar sportsteip og strammer til alt jeg kan. og humper inn i stua. "mamma, kan jeg få melk?" kan du ta selv vennen?" later som ingenting og slenger beinet opp på sofaryggen så naturlig og rolig det går. Lite blod nå. Bra Hjertet banker i foten og i brystet. phjuEn ganske kort stund etter kommer gubben og legeredningen og ser på foten. Det er visst sånn at ingenting er kutta ove, ingen sener. Flaks at kniven gikk den veien. Legeredningen henter strips&greier og gubben går med hunden. Jeg kjenner en lege som reddet dagen, rett og slett.Dagen er stumpa men reddet. Akkurat i dag var det ikke ryddig nok, nei.