mandag 21. oktober 2013

Elektrisk bil

Elbil elbil elbil elbil ...Vi har fått elbil. Det er like mye et valg for miljøet, som et valg for økonomien. Det er ikke bare lett å venne seg til den reduserte rekkevidden. Vi bor en liten kjøretur fra en hurtigladestasjon, men ellers satser vi på å lade når vi er på butikken og kjøpesentre i nærheten. For vi har ingen stikkontakt i garasjen. 

Vi fant elbilen på denne måten: en dag vi skulle forbi et industriområde og hadde god tid, kjørte vi sakte forbi bilforhandlerne til vi så en elbil. Da stoppet vi og gikk inn for å prate med en selger. De foreslo at vi kunne låne elbilen deres over natta, mens de så på vår bil. Vi hadde allerede fått den vurdert hos noen andre. det var skikkelig kipt å få et tilbud på 55 000 når vi kjøpte bilen for 195 000 for under 3 år siden. Så vi krysset armer og bein og sa JA til tilbudet om testing. Neste dag fikk vi beskjed om at de kanskje kunne gi oss 60 000. Hmm. Vi likte elbilen, men ikke prisen og ga beskjed om det. Vi kunne ikke øke vårt totale lån med et øre mer enn 100 000 og sa like gjerne det også. De ville ha 198 000 for en elbil så da manglet vi nesten 50 000. Et par dager etter ringtes vi igjen med selgeren, da kunne de tilby en 2012 modell fra Danmark til et mellomlegg på 95 000. Den skulle være en av flere usolgte elbiler i danmark og nå måtte visst selgeren der kvitte seg med over 40 stk. De går visst unna som "hakka møkk" her, så de solgte alle til Norge. 3 uker senere har vi solgt den gamle skranglekassa, betalt 95 000 og har en førstegangsregistrert ny Citroen Czero elbil :D

Forhåpentligvis får vi med oss huseierlaget/sameiet på å få strøm i garasjen, inntil da må vi være veldig bevisste på kjøringen.
Denne modellen er en 4seter med 4 dører og et knøttas bagasjerom. Vi kan kjøre 8-10 mil på flat mark (det har vi ikke her vi bor, så vi aner ikke rekkevidden i vår by og hvertfall ikke når det blir kaldt)


Nei dere, nå er det spisetid ;)

Denne er lite billedskjønn,  prøvde pynte tinte bringebær og kakaonibs, men jeg syns ikke det hjalp så mye på annet enn smaken..


Det er ikke så lett å finne på noe å spise når jeg er for meg selv midt på dagen.. Hva spiser du til lunsj når du er aleine?